søndag 12. juli 2015

På vei til Sognefjorden

I fjor ble det ikke noe blogging. Etter å ha blogget om et valpekull ble det liksom litt nedtur å blogge om en sommerferie og helgeturer som stort sett gikk til plasser vi hadde vært på før....

I år har vi derimot tenkt å tilbringe ferien i Sognefjorden. Har søkt en del på nettet og lett, men finner ikke så veldig mange som har blogget om seilturer innover fjorden med stor F.

Vi startet lørdag 11.07.15 hjemmefra og gikk Straumene opp til Kjelstraumen gjestehavn i Kilstraumen. På grunn av masta måtte vi gå Fonnesstraumen og så tilbake til Kjelstraumen, men omveien var ikke akkurat så veldig stor.  Turen nordover var ganske kjedelig. Vi har gått der mange ganger før, det regnet og det var ikke noe vind. Dermed ble det en ren motortur. Lurer på hvor mange hunder som har Must seiljakke, kanskje jeg skulle tipse Musto om nytt markedsområde?
Kjelstraumen gjestehavn har oppgradert mye siden sist vi var der. Eierne har virkelig stått på, pyntet både her og der....
Det er til og med blitt mulig å bunkre diesel fra flytebrygge. Dieselbryggen hadde god dybde og vi fikk fylt tanken uten problem.
Havna ligger godt beskyttet mellom holmene, det eneste en må være obs på er straumen som kan være ganske kraftig. Når vi gikk ut, kom det en motorbåt inn som tydelig ble litt overrasket og som plutselig fikk snudd båten i helt motsatt retning av det de hadde tenkt. Det gikk bra og de kom seg inn til havna som planlagt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar