søndag 12. juli 2015

Fra Kilstraumen gikk vi videre til Leirvik ytterst ute i Sognefjorden, nå er vi kommet til plasser vi ikke har vært på før. Det ble ingen seiling i dag heller, det var helt vindstille utpå og dermed ble det motor på oss hele dagen. Ved Skjerjehamn vinket vi til kongen, men vi gikk ikke innom. Det var veldig lite båter der til å være midt i sommerferien, kanskje de forbereder seg til Utkantfestivalen? Når jeg styrer båten, har jeg alltid god hjelp. Det både varmer beina mine og er ekstra koselig!


I Leirvik er det ei lita gjestehavn helt innerst i Bøfjorden som er en arm av Sognefjorden. En kan velge om en vil ligge på flytebrygge eller ved kai.
Innseilingen er ganske grunn, men ved å følge godt med er den uproblematisk. Vertskapet på Leirvik kro og motell er veldig hyggelige og sørger for at gjestene skal trives godt.  
Det står i flere havnebøker at dieslebunkring ikke er mulig, det stemmer ikke. Det er både bunkring og butikk her, en får tak i det en trenger. Leirvik er en liten plass og det er veldig stille her, en får nesten følelsen av å ligge i uthavn....
Her mange mulighet både til turer (i opp og nedoverbakker) og å fiske i alt fra elv og ferskvann til makrell fra kaien. Vi valgte å fiske klippfisk på butikken og hadde bacalao med scones til middag i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar