tirsdag 21. juli 2015

Flåm - Kvamsøy, Sognefjorden

I Flåm var vi turister en dag. Vi tok Flåmsbanen til Myrdal og tilbake. Zelante syntes ikke det var noe spennende og sov hele turen. 
 Mannen og jeg syntes det var mye spektakulært å se på, men skulle gjerne ha fjernet litt tre langs veien. Mye av utsikten var godt skjult. Jeg hadde pakket sekken full med kamera og objektiv - stor var irritasjonen når jeg oppdagde at jeg hadde klart å glemme å lade batteriet og at det var helt tomt...
Vanligvis ønsker en å ligge på innsiden av betongflytebryggene, årsaken er at en tenker at betongbryggene virker som bølgedemper og gjør forholdene roligere for de som ligger på innsiden enn for de som ligger på utsiden. Slik er det ikke i Flåm.  Beste plassen å ligge med båt der er på utsiden av flytebryggen, helt i den enden der brygga er festet til land. Årsaken tror vi er at det blir dannet reflekser i steinura som er innenfor flytebrygga og det blir en slags overlagring av bølger. Mens vi låg stille og rolig (vi kom så sent at den eneste ledige plassen var på utsida, nærmest land) mens de på innsida av flytebrygga virkelig fikk kastet på seg. Alle båtene på utsiden av brygga lå mye bedre enn noen av båtene på innsiden. Men, beste plassen var nærmest land også ble det mer og mer urolig utover.
Dagen i Flåm var den ene dagen med sol! Vi bestemte oss for å spise ute og var oppe på den lille røde kaffeen som ligger oppe i bakken og spiste en tre retters middag der. Det var ikke en stor meny, de endrer menyen hver dag og eneste valgmulighet var om en ville ha fisk eller kjøtt - ellers var det ingen frihet. Men, maten var utrolig god! Skikkelig restaurantklasse vi anbefaler alle som vil spise middag i Flåm om å prøve den restauranten!
Lørdagen reiste vi videre fra Flåm, vi er litt (veldig) lei av at det er kaldt og regn og vi bestemte oss for å komme oss ut av fjorden igjen. Det var helt vindstille, regn og åtte grader når vi gikk ut fjorden. Sognefjorden er lang og det frister ikke å ta hele på en gang, spesielt ikke når det er så surt og kaldt så vi bestemte oss for å gå til Kvamsøy.
Kvamsøy er en utrolig flott plass! Vi la oss til ved den gamle betonglekteren og fikk følelsen av å ligge i uthavn. Friområdet som er tillaget der er veldig koselig. Det er tilrettelagt med mange plasser å grille, fine turområder eller så kan en rett og slett bare sitte på en benk og nyte synet. Kvamsøy kirke er en av de minste steinkirkene som finnes. Den er fra ca 1300 og Kvamsøy er verdens minste øy med egen kirke.
Havna i Kvamsøy ligger godt beskyttet og der ligger en godt uansett vindretning. Vi målte dybden ved lekteren der vi lå til å være i underkant av 4 meter på fjære sjø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar