onsdag 15. juli 2015

Nærøyfjorden i Sognefjorden

Vi likte oss så godt i Balestrand, så der ble vi i to netter. Selv om vi er skuffet over gjestehavnen, størrelse og fasiliteter så kan vi ikke si noe på servicen. Etter første natta fikk vi flytte til småbåthavna (som ikke er en del av gjestehavna) og vi fikk benytte oss av havnemesterens strømuttak.
Fra Balestrand gikk vi videre inn over fjorden og inn Nærøyfjorden til Gudvangen. Vi hadde gledet oss til en flott tur og å ende opp i ei flott bygd der vi kunne sitte ute og nyte utsikten. Vi håpte på at det skulle bli sol..... Sol ble det ikke, det ble ikke engang varmt. Vi måtte hente termometer og sjekke og temperaturen lå rundt ti grader.... Det kaller de sommer????
Vi gikk fra Balestrand omtrent samtidig som Sommerbåten passerte Vangsnes, etter ei lita stund blåste det opp og vi kunne for første gang denne ferien seile!!! Vi var oppe i 8,8 knop ei lita stund før vinden løyet og til slutt forsvant helt....
Turen inn over fjorden var flott, skikkelig flott! En trenger ikke å lure så veldig mye på hvorfor fjorden er kommet på verdensarvlisten. Det er utrolig spektakulært og flott!

Når vi kom frem til Gudvangen, så var det manko på plasser å legge seg til. Kaiene var opptatte av ferger og rutebåter, flytebrygga var tydeligvis bare for lokale og den var låst... På grunn av all trafikken i havna hadde vi ikke lyst til å ligge på svai hele natten heller.... Det endte med at vi tok noen telefoner og vi fikk tillatelse til å ligge på enden av flytebrygga i båthavna og vi fikk nøkler slik at vi kan komme oss ut og inn som vi ønsker.
Vi har ofte kjørt forbi Gudvangen, men aldri stoppet her. Jeg tror ikke at vi har tapt så veldig mye på det. Stille og rolig kan en ikke si at det er her, i bauen har vi et steinknuseverk som laster en lastebåt og akter har vi utløpet fra Gudvangatunellen (den som brant) på E16..... Men, folkene er hyggelige og hjelpsomme - det er helt sikkert!

Det er et stort vikingmarked her og folk går utkledd som vikinger, både barn og voksne. Men, jeg må innrømme at jeg synes at noe av det autentiske forsvinner når en ser de vikingkledde gå ut og inn av store moderne bobiler med Grevens eplecider i hendene.... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar