mandag 13. juli 2015

Første dag i Sognefjorden

Vi har tatt transportetappen i Sognefjorden i dag. Gått fra Leirvik til vakre Balestrand. At fjorden er lang er det ingen tvil om..... Turen i seg selv var lang og begivenhetsløs. Kaldt og nesten vindstille. Vi motorseilte ei lita stund, men det var ikke mye hjelp vi fikk av seilet. Vi hadde på radioen og erfarte at det ikke har skjedd så mye i Sogn og Fjordane i det hele tatt det siste døgnet. Hovednyhetene på lokalradioen var som følger ; "Dårligere fiske i Lærdalselva" og "Frisør får ikke skjenkeløyve", de klarte å fylle en hel nyhetsending med de tragiske omstendighetene.....
 Vi gikk forbi noen plasser som trygt kan være med på "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu".... Utrolig at folk har funnet på å bygge hus og hjem der en gang i for lenge, lenge siden...

Omtrent hele fjorden hadde vi "selskap" med en seilbåt fra Nederland, først forran oss også etterhvert passerte vi den. Han har også lagt seg til her, men på en plass der det er for grunt for oss.
Balestrand er en nydelig plass, men vi ble skikkelig skuffet når vi så gjestehamnen. Den var liten og full. En annen seilbåt tilbøyd seg å flytte seg for oss slik at vi kunne ligge innerst og de legge seg på utsiden av oss (vi har den største båten), men det var ikke dypt nok for oss der. I stedet har vi funnet oss en plass på ei kai som er omtrent halvparten så stor som båten. Vi ligger godt fortøyd, men det er kjedelig å ligge ved kai når det er ganske stor forskjell på flo og fjære. 
Zelante er som vanlig helt herlig, når jeg legger til står ho bak roret sammen med meg. Når mannen legger til, løper ho frem og tilbake på dekk og hjelper meg med fendere og tau mens ho "roper" det ho kan om at "her kommer vi"!

1 kommentar:

  1. Ja tenk det, ikke få vin hos frisøren. Katastrofe, også jeg som skal til frisør neste uke. Ja, vi får se hvordan det går da.
    God tur videre. Klem mamma.

    SvarSlett