tirsdag 21. juli 2015

Fagernes - Eivindvik, Sognefjorden

Jeg glemte helt å fortelle om den spesielle opplevelsen vi hadde når vi kom inn i mot Kvamsøy, der var det en Mår (evt Røyskatt?) som sikkert hadde lagt ut på en litt lang tur og som prøvde å komme seg ombord i båten. Men, den måtte nok ha hatt sugekoppføtter for å klare å klatre opp skutesida så det gikk ikke så bra. Det endte med at den svømte ved siden av oss helt til vi kom inn mot kaia. Da forsvant den inn på land og borte var den. Fikk selvsagt ikke tatt bilder....
Fra Fagernes gikk vi videre til Eivindvik - selv om det er en gjentakelse fra de tidligere innleggene så var det en tur i surt og grått vær og uten vind..... Eivindvik har vi vært i mange ganger før og det er ei grei havn så lenge det ikke er vestlige vinder. Da bør en finne seg en annen havn.
Eivindvik er en plass med mye historie. Det sies at Gulating lå her, og to steinkors som er rundt 1000 år gamle er plassert her. (Den ene ble ødelagt og må erstattes....) Steinkorsene er også avbildet i komnuevåpenet til Eivindvik.
I dag har det regnet i bøtter og spann så vi fant ut at vi tar en dag i ro. Mannen fikk endelig montert gassalarmen på båten så nå har vi alt på plass som det skal være. Zelante og jeg har stort sett slitt på sofaen og gått noen småturer inn i mellom bygene. Havna er blitt så full som vi aldri har sett den før her. Båtene ligger både to og tre utenpå hverandre og det er ikke helt vanlig på vestlandet. Til og med brygga til hotellet er helt full. Vi overhørte noen av de sist ankomne at de hadde vært i Skjerjehamn men hadde gått derfra fordi det ble så mye vind og urolig i havna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar