lørdag 28. september 2013

Mini helgetur

Etter jobb fredag reiste vi til Litlebergen for å hente båten etter at de hadde fixet på reklamasjonssakene. Det meste var fixet og jobben som er gjort er veldig bra :) Noe gjenstår, men det er fordi de må få deler fra verftet.
Planen var å gå nordover til Kjelstraumen og kanskje Fedje før vi snudde hjemover. På hjemveien hadde vi tenkt at en av oss skulle hoppe av på Litlebergen og kjøre bilen hjem. Men, så var det været da..... Meldingene sa kuling fra sør - og regn fra lørdag ettermiddag. Det er surt i cockpit på denne årstiden når det regner, med kuling rett i mot så blir det ufyselig! Derfor bestemte vi oss for å gå sørover i stedet. Det er veldig greit å ha to biler - ingen krise selv om vi kommer hjem med båten og den ene bilen står på Litlebergen.
Fra Litlebergen gikk vi til Strussham for å overnatte der til lørdag. Turen var solrik og fin på den måten, men ingen vind.
Det var veldig fullt og eneste plass til oss var ved kaien innerst inne med husene. Vi var litt skeptiske på grunn dybden og seig oss sakte inn mot kaien. Det var mørkt og vi kunne ikke se om det var god dybde eller ikke.... En mann som stod på kaien og så på oss var ganske påståelig med at det var mer enn dypt nok. Han hadde det fine utsagnet; "her er mer enn djupt nok til dokke, ja viss dokke ikkje stikke for djupt då"... Vi stakk ikke for dypt, men det var jammen bare så vidt. Når vi hadde fortøyd viste ekkoloddet 2,1 meter med tanke på at vi stikker 2,4 meter (må trekke fra litt fordi ekkoloddet står plassert under båten) så har vi ikke hatt mye å gå på... Hadde tenkt å ta noen fine kveldsbilder fra Strusshamn, men det var blitt altfor mørkt så det får bli neste gang. Legger heller ved ett gammelt :)
Etter å ha hørt og sett værmeldingen lørdag morgen bestemte vi oss for å gå rett hjem. Det var en kald og begivenhetsløs tur.
Når vi kom til Lysefjorden gikk vi til "Buena" (der Ole Bull båten har anløp) for å slippe av Ivar og Zelante så de kunne gå hjem og hente bilen.
Ivar og Zelante gikk i land, og jeg bakker ut fra kaien på vei mot Drange.
For første gang var jeg helt alene ombord - ikke engang Zelante var der for å hjelpe meg. Jeg gikk tilbake til Drange og for første gang skulle jeg bakke båten inn i båsen når jeg var helt alene.... Første gang jeg prøvde var jeg for sen å svinge og når båten lå klar til å bakke inn i båsen var det ikke lenger vår bås som lå bak båten. Jeg fant ut at det enkleste var å gå ut igjen og starte helt på nytt. Klok av skade svingte jeg tidligere og denne gangen ble båten perfekt plassert og jeg kom meg inn i båsen uten problem. Akkurat det å bakke inn i båsen er en av de tingene som har vært den store bøygen for meg når det gjelder å ta båten ut alene. Jeg har gjort det flere ganger med Ivar ombord, men å gjøre det alene..... Jeg har ikke hatt noen problemer så lenge jeg har hatt mulighet til å legge meg longside som backup - men på Drange har jeg ikke den muligheten. Uten å komme over den bøygen, vil mine muligheter for turer alene bli svært begrenset.... Derfor er jeg kjempeglad for at den bøygen er overstått også! Og - jeg er faktisk ganske stolt over at jeg turde å prøve!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar