onsdag 25. september 2013

Alene på tur

I dag var dagen når Zelante og jeg skulle ta Natale ut på tur, helt alene bare vi to.
Etter morgenturen reiste vi til Drange og gjorde oss klare til tur, det var helt vindstille og solgløtt innimellom. Vi gikk fra kai 8:30. Siden Zelante fotfølger meg ombord, ble hun bundet i cockpit mens jeg tok inn fendere og tau - det ga ho høylydt beskjed om at ho syntes det var urettferdig! Når jeg hadde ryddet på dekk og bare skulle være i cockpit, slapp ho løs igjen - ho holder seg der jeg er (veldig).
Vi gikk innom Hjellestad, i følge mannen var det korteste vei, på Hjellestad rotet vi oss bittelitt bort, men forstod at vi hadde gått litt feil og snudde-  det er greit med en båt som snur på femøringen i trangt farvann ;). Vi gikk også Vatlestraumen og hadde den helt for seg selv. I "Straumen" var det lite strøm, men under Sotrabroen fikk vi to knop medstrøm og vi fikk assosiasjoner tilbake til strømmene i Skottland. Det var lite liv på sjøen i dag, lite båter uansett størrelse det var så få båter at det var nesten litt skummelt. Vi hørte på VHFen noen som ba en fiskebåt flytte seg på grunn av skyteøvelse - kanskje det var årsaken til at det var så få båter ute?
Det jeg har vært mest spent på, på forhånd har vært å legge til kai og fortøye helt alene. Jeg har forsøkt å tenke gjennom de fleste scenarier, bare for å prøve å ha ei plan klar. Men, det viste seg at det ikke ikke hadde vært nødvendig, det var nemlig helt vindstille når vi kom så langt. (Pappa sa alltid at de fleste bekymringene blir det ikke noe av, jammen hadde han rett denne gangen også) Både det å legge til og å fortøye gikk helt fint, selv om Zelante gav beskjed om at ho var dypt fornærmet over å bli bundet fast i cockpit igjen... Totalt brukte vi litt over fire timer på turen, det var litt kaldt men ikke bitende kaldt.
I Litlebergen hadde vi avtale med en mann fra NWP som kom for å ta mål av båten slik at de kan sy vinterpresenning til oss. Når han var ferdig med å ta de nødvendige målene, hadde vi en "brainstorming" for å se om vi klarer å finne god løsning på cockpitkalesje. Det er ikke så lett med løygang i cockpit, en høy mann og ellers alle krav vi har. Vinterpresenningen er bestilt, kalesjen trenger vi å tenke litt mer på men vi tror vi er veldig nærme en god løsning der også.
Mens vi satt der og pratet, kom det en seilbåt til og la til kai. Jammen var det ei dame som seilte alene der også. Alt pratet om at damer ikke tar roret i sommer - jeg tror ikke det gjelder på vestlandet..........
Ivar kom for å hente meg og Zelante med bil, slik at Natale kan bli liggende til helga på Litlebergen for å få fikset på noen reklamasjonssaker.
Rett før vi reiste fra Litlebergen skulle vi flytte Natale til en bås som var blitt ledig mens vi var der. Da kom det et skikkelig skybrudd og vi ble klissvåte på bare noen få minutter...
Det er nok ingen tvil om hvem som har lagt til kai når en ser på bildet, en ser det på antall fendere som er brukt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar