torsdag 9. mai 2013

Lysekil - Fjällbacka

Vi startet fra Lysekil etter å ha fylt litt diesel i dag tidlig. Det har vært en ny grå dag, men ikke fullt så våt som i går. Den vakre Svenske skjærgården får vi ikke sett så mye til - det er rett og slett for grått.
Vi gikk forbi Smøgen - der hadde de ikke kjøpt ny båt i år....
For første gang har det vært flere andre seilere å se i dag. Det var tre seilbåter som gikk gjennom Sotenkanalen samtidig. I tillegg møtte vi et par stykker.
Men, enten var de andre bedre kjent enn vi, eller så er ikke kjølen fullt så dyp. De gikk for seil inn mot kanalen (fra sør) og fantes ikke skeptiske til grunner på 2 meter i det hele tatt... Vi var litt mer pinglete og gikk sakte for motor. Vi kom oss fint forbi grunnene og hadde en fin tur i kanalen.
Broa åpnet når vi kom frem og vi kunne gå rett gjennom.

Vi er nå kommet i et område der grunnene er godt merket (i forhold til lenger sør) det gjør alt så mye bedre. Etter kanalen seilte vi til vi var nesten fremme på Fjällbacka. Vi er lit usikre på om vi er velkomne i Fjällbacka, dette skiltet møtte oss i innseilingen, er det meningen at vi skal lese det med små bokstaver eller...?
Her er første havnen med skikkelig internett - slett ikke verst. Da kan vi sjekke værmelding til i morgen når vi skal krysse over til Risør - vi håper på fin seilvind og ikke NOE regn. Havnen er også "åpnet" og vi har tilgjengelig de fleste fasiliteter - men ikke vaskemaskin...
En runde rundt i Fjällbacka gjør at vi kan konstantere at de er ingen uoppdagde mord her i dag. Dermed får jeg ikke brukt detektivspiren i meg i dag heller... Søren også! Som erstatting spiste vi noen fantastisk gode rekesmørbrød (kunne egentlig gjerne spist flere) før vi fortsatte utforskingen av området. Det er kjempefint her, men det er også veldig turistifisert - det ødelegger litt av idyllen....
Det er veldig fint her, men vi klarer ikke helt å kjenne oss igjen i fra krimen på TVen - eller boka.... Kanskje er det noen gater vi ikke har funnet? Fjellsikring i Fjällbacka er ei historie for seg selv, tror ikke at jeg hadde sovet så veldig godt her...
Nå har vi fått en naboseilbåt, de har med seg sin skipshund som er en godt voksen Bernersennen. På en 34 fots seilbåt tar den nesten hele cocpit teltet.... Jammen er det greit å ha en hund tilpasset båten:) Tenk når en Bernersennen skal riste seg ombord... Jeg gleder meg utrolig til å komme hjem til Zelante igjen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar