søndag 12. mai 2013

Arendal - Mandal

Grunnen til at den nye båthavnen i Arendal blir bygget om alt nå, er at riskantikvaren ikke likte å ha båter fremfor rådhuset. Jeg tror det har blitt myyyye penere med noen seilbåter fremfor et rådhus som ligger så nærme sjøen.
Når vi skulle legge ut fra Arendal i dag tidlig blåste det en god del mer enn det værmeldingen hadde varslet. Vi måtte til med spring for å komme oss ut fra kaien og det gikk greit. Så måtte vi fylle diesel (egentlig så måtte vi ikke men fordi måleren ikke virker, så valgte vi å gjøre det for å være sikre) før vi fortsatte sør-vest over mot Mandal. Egentlig hadde vi tenkt å gå til  Kristiansand, men pga varslet vindretning for i morgen så valgte vi å fortsette til Mandal. Når vi kom ut fra Arendal så hadde vi frisk bris - midt i mot. Men, det tok ikke så lang tid før det ble helt vindstille og vi har derfor gått for motor hele dagen. Selv om det ikke har blåst noe, så har vi hatt endel stampesjø - kjedelig... Det har ikke regnet i dag, men vært grått og kaldt likevel. Her i Mandal er heller ikke båthavnen åpnet for sesongen. En stor forskjell mellom Norge og Sverige er at i Sverige så betalte vi full havneavgift selv om ingen av fasilitetene var tilgjengelige. I Norge betaler vi bare en liten del av havneavgiften, det føles litt mer rettferdig.
Mandal kjente vi oss nesten ikke igjen i. Her er det nytt kulturhus og ny bro over elva. Det er blitt skikkelig fint. I morgen har vi bestemt oss for å starte litt før fuglene våkner fordi det er da det blir best seilvind.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar