lørdag 11. mai 2013

Fjällbacka - Risør


I Fjällbacka hadde vi en ”noe pussig hendelse” vi fikk bernaisesaus i do… Og det uten at vi hadde tømt den i do. Det vi kom frem til må ha skjedd er at når Ivar vasket opp, så tømte han bernaisesausen i vasken – jeg har sikkert vært på do omtrent samtidig og når jeg har spylt så har jeg trukket sausen inn i slangen med vannet. Neste gang en av oss spylte så kom sausen i do. Det er nesten for utrolig at det skal være mulig til at det kan være sant, men det er den eneste forklaringen vi kan finne….

Vi reiste fra Fjällbacka i strålende sol og med passe vind fra sør-øst. 
Med en gang vi kom utenfor de tetteste holmene heiste vi seilene og seilte av gårde med fra 8 -10 knop. Som seg hør og bør varte ikke sola så altfor lenge og skylaget ble bare tettere og tettere. Og sjøen ble skikkelig svart…  
Utpå ettermiddagen økte vinden til en god kuling og vi måtte reve, vi tok inn genoaen og hadde to rev i storseilet – uten å miste fart. Etter enda noen våte og kalde timer, så løyet vinden og vi tok ut genoaen igjen.
Det er ikke tvil om at det er en god og morsom seilbåt vi har fått oss. 
Går godt og krenger lite. Men, vi skulle så gjerne hatt bedre vær. Det er rart med det, når en er gjennomvåt så blir det fryktelig kaldt og surt….

I Risør var havna heller ikke åpnet og vi fikk verken strøm eller vasket klær. Vi hadde nett – men siden batteriene på PCene ikke var ladet, så hjalp det så lite.
Vi gikk en liten tur i Risør sentrum etter middagen, men det var så surt og kaldt at turen ble ganske kort. Jeg fikk utrolig lyst til å kjøpe et hus i sentrume – også male det blått…. J
I havneguiden står det at Risør gjestehavn er ei urolig havn og det kan vi skrive under på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar