onsdag 8. mai 2013

Gøteborg - Lysekil


I dag har det vært den gråeste og sureste dagen hittil. Skikkelig godt vestlandsvær med vannrett regn…. Noen begynte å fryse omtrent før vi var kommet ut fra kanalen i Gøteborg og satt inne og varmet seg mesteparten av turen – mens andre ikke syntes det var SÅ kaldt og ofret seg bak rattet hele veien.

Det er veldig synd at det har vært så dårlig vær i dag, for det er skikkelig idylliske plasser vi har gått forbi. De som har sett ”vi på Saltkråkan” på TV for veldig mange år siden, kan lett forestille seg området vi har gått i.
For første gang på turen ligger vi i gjestehavn med flere andre seilere. Det er tre seilbåter til med folk i. Men, som de andre havnene er ikke denne åpnet heller og alle fasiliteter som vi har bruk for er vi avhengige av å ha om bord.
Lysekil har en flott gammel bydel som minner om en kombinasjon av den gamle Skudenes havn og L’IIe d’Yeu. Gamle skjeve fargerike hus og trange brosteinsbelagte gater. Her er ei flott gammel steinkirke som har fått beste utsiktstomta i hele byen. Det virker veldig som en turistplass med hovedfokus på båtturister. Det er hele tre gjestehavner i god gangavstand til sentrum. Bare så synd at alt er stengt.....
 Det er litt rart, men de er ikke så gode på internett i Sverige.... Det er svært få plasser vi har hatt tilgang til nett uten å måtte bruke det mobile bredbåndet vårt. Både Tyskland, Frankrike og Skottland var mye bedre på det området.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar