tirsdag 14. mai 2013

Farsund - Egersund

Båtservicemenn, seilmakere og andre leve av båt mennesker er nok noen av de mest travle menneskene for tida. Utpå dagen i  dag kom en hyggelig mann og lyttet og kikket på motoren og han var enig i at det er en lyd der som ikke skal være. Han kunne ikke si hva som er som ikke skal være.... Men, etter å ha konferert med Volvo Penta reparatør i Kristiansand så ble de enige i at vi kan gå videre også sette båten inn for sjekk når vi er kommet hjem.
Det var litt mye olje på seildrevet og det fikk Ivar i oppdrag å tappe av før vi gikk videre. Det gjorde ikke så mye at servicemannen kom litt sent fordi vi hadde ikke tenkt å legge ut før uansett pga vinden. Det eneste var at når han var ferdig så måtte vi gå med en gang og dermed hadde formiddagen gått med til venting i stedet for til fotografering i Farsund.
Får vi la fra kai la vi ut sikkerhetsliner til å feste stroppene i når vi må frem på dekk i tilfelle det skulle være like store bølger i dag som i går. Men værmeldingen har holdt det som den lovde og det ble ikke så ille på sjøen i dag.
Vi hadde fin vind fra sør-sørvest og har seilt hele dagen. Bølgene var like store som i går - men i dag var de mer avrundet og fine og ikke like krappe som i går dermed ble turen mye mer behagelig.
Noen (jeg trenger ikke nevne navn, men det er en bloggforfatter) klarte å sette fartsrekord med båten. To rev i storseilet og fullt utrullet genoa gav maksfart på 12,1 knop!!! Tjihi.....
Jeg stortrives med båten, den er utrolig lettseilt, lett å ha kontroll på og den "tar vannet" godt. Den reagerer like lett som en bil på rattet og den er stødig slik at det blir minimalt med "ratting". Det er veldig stor forskjell i fra de to andre båtene vi har hatt - i positiv retning. På vei inn til Egersund gikk vi sammen med redningsskøyta så om vi skulle fått noe trøbbel med motoren, så hadde vi vært i helt trygge hender. Det vet vi etter erfaringen fra i går!
Nevnte jeg at noen har satt fartsrekord med båten i dag????

2 kommentarer:

  1. Jo da, du nevnte, litt kry eller? Det ser ut som dere har hatt en fin tur, bare synd været ikke har vært bedre.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, været kunne absolutt ha vært bedre. Men, men ikke noe å gjøre med :)

      Slett