fredag 3. mai 2013

Klar for avreise fra Greifswald


Vi var tidlig oppe for å ikke ”bli tatt på sengen” av riggerne og bestemte oss for å starte på seilene selv for å bli ferdig så fort som mulig. Hvor stor tror dere nedturen var når genoaen var for stor – og alt var stengt pga 1 Mai? Den var stor kan jeg love dere!! Det var liten trøst for oss – men nedturen var nok omtrent like stor for Fjordseilingmannen som fikk beskjeden….. Han forsøkte å finne løsning, mens vi satt og deppet… 
De som visste råd var riggfolkene. De byttet på noen sjakkler og klarte på den måten å få redusert  lengden på innfestingen til seilet, slik at vi får strammet  forliket såpass mye at det i allefall går å seile hjem med den genoaen vi har fått. 
Storseilet kom på plass og det passet heldigvis helt perfekt. Lazybag og sprayhood ble montert i en fart og vi var klare til å smette oss ut ved broåpningen klokka 1300.
Denne gangen var det visst Ivar sin tur til å legge fra kai på første tur....
 Broa var ei fin gammel trebro – og bromannen var like hyggelig som slusemennene i Skottland. Hilste og vinket når vi gikk forbi.

Vi hadde avtale med Terje om å møte han i Sassnitz, han kjørte med bil og vi koste oss på båten. (Terje som for øvrig har vært med og hentet alle båtene våre, vurderer sterkt å gå til anskaffelse av bobil til neste gang vi skal hente ny båt…..) Dagen var nydelig med strålende sol – men du og du så kaldt det var!! Den delen av ansiktet som ikke har vært pakket veldig inn er rødt og lysende – på tross av faktor 30. Resten er like hvitt som når vi reiste hjemmefra….. VI har hatt perfekt seilvind 7 - 8 knop, vi har seil skarpt slør og vi seilte i litt over 7 knop…. Det er deilig når vi heiser seil og det går fortere for seil enn for motor! Ivar gliser mer og mer for hver seilbåt vi tar innpå og seiler forbi. Det er visst litt konkurranseblod i blodårene hans. (Gliser litt jeg også, men bare litt).
Kvart over seks kom vi til til Sassnitz. Dypeste vi har hatt under kjølen er 18 meter  . I Sassnitz er det flere lange flytebrygger – men du får ikke lov til å ligge longside på de. I stedet skal en hekte tau på påler og feste enten i bauen eller akter på båten. Vi har aldri forsøkt dette før, og det er bittelitt stress å prøve noe helt nytt med en helt ny båt (første skramme kan ikke komme første dag), men det gikk helt fint.
Sassnitz er en gammel havneby – typisk turiststed med masse restauranter langs havna. Vi spiste oss gode og mette før vi gikk tilbake tilbåten og slappet av resten av kvelden. Etter den flotte seilturen i dag – (sa jeg at vi både hentet inn og seilte fra en Elan?) så er livet virkelig blitt lyst og fint J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar