søndag 5. mai 2013

Halmstad - Varberg


Ivar er mye bedre i armen i dag. Jeg tror vi skal være glade for at det var kaldt i går – lag på lag på lag med klær har nok vært med på å redde armen og ferien vår! 
Vi gikk oss en liten rundt og kikket rundt i Halmstad før vi la fra kai mot Varberg. 
Turen til Varberg var enkelt og greit grå! Det var så mye dis at det ikke var noe annet enn grått å se. Det var like lite båter på sjøen i dag som i går, egentlig forståelig fordi det er utvilsomt kaldt! Nesten så jeg angrer på at vi ikke tok med ”barnehagedressene”… Vi har hatt fin seilvind hele dagen, men fordi vi ville skåne armen til Ivar har vi bare gått for motor hele dagen.
Ved innseilingen til Varberg ligger ved en gammel flott borg. Vi ble virkelig positivt overrasket når vi kom inn hit.
Etter å ha dusjet (om bord) så tok vi oss en tur på byen og kikket.
Den eneste gjestehavna vi har vært i som har vært åpen så langt i Sverige var i Malmø, heller ikke her har svenskene forstått at seilsesongen har startet…
En ting som har forundret meg veldig disse dagene i Sverige – det er at med en gang jeg begynner å snakke til noen (på norsk) så svarer de meg på engelsk… Jeg tar det i alle fall som et tegn på at tysken min ikke er like dårlig som jeg trodde – for der svarte alle meg på tysk. Men, jeg lurer litt på hvordan jeg skal ta det at svenskene svarer meg på engelsk…. Han som serverte oss på restauranten i dag "tok kaka" når han begynte å oversette menyen til engelsk for oss. Når vi sa at vi egentlig forstår svensk ganske godt fordi vi kommer fra Norge så sa han at han trodde vi kom fra Sveits.... Kan det være de røde nesene våre som villeder folk slik?

1 kommentar:

  1. Godt at Ivar var bedre i dag! Har gått og venta på oppdatering for å høyre korleis det gjekk!

    Her har temperaturen såvidt bikka tosifra i dag, så no begynner vi å føle at det er vår - satser på bedre temperaturer også på svenskekysten!

    SvarSlett