lørdag 2. juli 2016

Strusshamn - Skjerjehamn


Vi våknet til strålende sol i Strusshamn, mens jeg lagde svelerøre som ble helt i en tom flaske og frokost gikk Unni og Zelante på utforskingstur. Når de kom tilbake, hadde vi i tillegg fått ferske rundstykker i fra havneverten. Det ble en god frokost uten gammelt brød! Klokka elleve la vi ut fra Strusshamn, det var helt vindstille og alt gikk helt problemfritt. Før vi gikk fra kai, hadde vi pakket ut storseilet med store planer om å seile.... Men, på byfjorden var det ikke noe vind - i det hele tatt. Dermed bar det avgårde for motor.

Ved Litlebergen kom vinden, men der hadde ikke vi noe lyst til  å seile i det hele tatt! I Alværstraumen hadde vi litt over tre knop motstrøm, da føles det som at vannet er blitt til sirup - det går tregt..... I nærheten av Alverstraumen møtte vi en merkelig stygg båt som virkelig kunne kunsten å lage bølger... Kan ikke huske å ha sett en slik før...
Litt før Feste møtte vi regnet - ikke litt regn, men mye (til og med etter vestlands målestokk...) Det var skikkelig styrt og kjentes ut som hagl mot huden. På tross av gode klær ble vi både våte og kalde og fant etterhvert ut at vi trengte kaffi, sveler og kake (som Unni hadde tatt med).

Det både luktet og smakte så godt at vi rett og slett glemte å ta bilde av det.... Etter kaffien var det Unni og Zelante som tok seg en tur inn for å varme seg.
Over Fensfjorden var det også veldig lite vind. Vi hadde blitt både våte og kalde igjen og det fristet ikke å bruke veldig lang tid på resten av veien så vi fortsatte for motor. Det var en annen seilbåt der skipper var litt mer tålmodig enn hos oss, så de seilte - og kom halvannen time etter oss til  kai i Skjerjehamn.....
Vi la oss ytterst på den innerste flytebryggen det gikk helt problemfritt- alt OK på første forsøk! Litt spent på hvordan det blir å gå fra kai i morgen fordi da er det meldt sør-vest.
Nå har vi satt opp Cockpittelt, hilst på Kongen, dusjet og holder på å lage en bedre middag. Så langt - alt vel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar