søndag 17. juli 2016

Finnøy - Bud

I går lå vi i ro på Finnøy, dvs båten lå i ro og vi gikk en lang tur. Det var meldt stiv kuling fra Nord - dvs rett i mot og det er nok litt i meste laget for hva Zelante trives med, på tross av at hun er en vannhund.... Det er veldig fint på Finnøy og vi trivdes godt. Høyeste punktet på øya er kanskje noen og 20 meter, noe som passer meg helt perfekt.....
I dag har vi gått videre nordover og vi har landet på Bud, på veien seilte vi i nærheten av Søndre og Nordre Bjørnsund - ser ut til å være en utrolig flott plass og vi må nok nordover flere ganger!
Vinden har snudd og kom endelig fra Sør, det ble genoaseiling hele veien!
Bud er tydeligvis blitt en tursitmagnet, her er det fullt både i gjestehavnen og på alle parkeringsplassene. Turistbussene stod i kø for å komme til fortet - og vi kom i tillegg... For første gang denne ferien ligger vi på utsiden av en annen båt. De kommer fra Nederland og har vært på tur siden starten av Mai, i tillegg har de vært nordover mange ganger... De kunne gi oss en del tips til fine havner vi kan ta turen innom.
Så langt som mulig forsøker vi å unngå å måtte ligge utenpå en annen båt, de få gangene vi må det blir det med en gang mye vanskeligere når vi skal ta Zelante i land. Båten vi ligger utenpå i kveld var ekstra vanskelig, der var ingenting tilrettelagt for at det skal være enkelt å komme seg på land/ombord. Og jeg trenger løftehjelp når vi skal ut på tur.
Bud er en fin plass, selv om den er blitt litt "turistifisert", flotte gamle sjøbuder setter stemningen for plassen. Det er ganske velholdt og fint her.
Det har vært en kald dag i dag også. Ikke noe regn, men skikkelig kaldt....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar