tirsdag 19. juli 2016

Håholmen - Kristiansund

Det var en fantastisk flott kveld på Håholmen i går. Vi var utrolig heldige med været og kunne nyte en flott solnedgang i et nesten blikkstille hav. Skal ha flaks for å finne Hustadvika roligere enn det den var i går!
Ivar brukte kvelden til å montere fjernkontroll til autopiloten slik at når det er skikkelig vestlandsvær så kan også den som styrer sitte under sprayhooden.
Zelante skuet utover havet og lurte på om kulingen som YR meldte virkelig skulle komme....
Dagen i dag startet med strålende sol og blikk stille. Etter en luftetur med Zelante la vi avgårde. Jeg stod til rors og vi var så vidt lagt fra kai før vi oppdagde at vi ikke hadde noen GPS kontakt og kartplotteren registrerte ikke hvor vi var. Det var ikke noe kjekt innimellom alle grunnene. Heldigvis var det godt merket og jeg kunne gå sakte forover mens Ivar fikset! En motorbåt som gikk ut samtidig som oss, var tålmodig og lå rolig bak oss til vi var kommet oss forbi de verste grunnene. Denne gangen fikk Ivar fikset alt raskt, om det ikke hadde gått har vi heldigvis det som trengs av kart ombord.
Det kom ikke noe vind utover dagen heller og turen måtte bli en motortur. Når vi kom frem til Kristiansund var det fullt i gjestehavna men mens vi sirklet rundt for å finne ut hva vi skulle gjøre var det en som kjørte ut, en annen flyttet seg litt og dermed ble det plass til oss også. Båten som flyttet seg for at vi skulle få plass, hadde også en Portis ombord. Hun av syv år gammel.
I Kristiansund er det mange flotte parker og statuer, men utover det så ser byen litt "slitt ut". Vi er litt skuffet over at vi ikke fikk kjøpt fersk fisk eller skalldyr når vi er på en slik plass, men kanskje det er sommeren som gjør det? Middagen ble "Fish and Chips" fra Havnekontoret, som vi tok med oss ombord og spiste der. Den var veldig god. Nå har det startet og regne og vi er litt spente på om yr sitt forvarsel for i morgen stemmer. Regn om natten - sol om dagen.... Vi krysser fingrene og håper!

1 kommentar:

  1. Dere har jammen vært heldigemed været! Håper det fortsetter! I dag har de lovet fint og varmt vær. 17 gr nå kl 8. Håper det slår til!! Vi trenger det nå!! God tur videre!!

    SvarSlett