onsdag 20. juli 2016

Kristiansund - Ona

Gjestehavnen i Kristiansund var mildt sagt ikke rolig.... Mye store båter som hele tiden gikk til og fra kaien og mye folk som stod og fisket til langt på natt.... Nabobåten (den store dere ser på bildet) lagde mye støy og det var bare å gi opp sovingen på morgenkvisten....
Etter den vanlige morgenturen med Zelante, gikk vi for å bunkre før vi skulle gå videre. Da så vi der vi heller skulle lagt... Det er visst flere gjestebrygger i Kristiansund, den midt i byen anbefales ikke til overnatting!
 Det hadde plaskregnet hele natten, men dagen startet med strålende sol. Etter bunkringen (der jeg måtte bakke inntil en båt, inne i ei krok...) bar det avgårde mot Ona. Først på dagen var det helt vindstille, og varmt. Det var ikke noe seilevind i det hele tatt. Til gjengjeld gikk det faktisk an å sole seg i bikini over Hustadvika!! Skikkelig deilig :). Ut over dagen begynte det å blåse opp fra nord og vi kunne seile, som vanlig skygget seilene for sola og det var bare å kle på seg igjen.
Vel fremme på Ona var det fullt ved gjestebrygga, men vi tok sjansen og la oss til ved ei kai. På gjestebrygga stod det et telefonnummer vi kunne ringe, vi ringte dit og fikk lov til å ligge ved kaien over natten. Minuset er at vi må klatre i stige for å komme oss til land, og det er ganske tungt å få Zelante opp og ned. Heldigvis er hun vant til og liker å bli båret så ho synes ikke det gjør noe når hun må ligger over skuldra mens vi klatrer stigen.
Ona er en utrolig flott plass, tror det blir høydepunktet denne ferien. Både Ona og Husøya har gamle klyngetun fra 1700 tallet, i tillegg til det flotte fyret som troner på toppen. Det er i dag bare ca 20 stk som bor her fast, men turistene fyller opp husene om sommeren. De som bor her fast vet nok veldig godt hva en vinterstorm er... Hit skal vi tilbake engang, det er helt sikkert.
Det er et yrende fugleliv her, gjess, måker og krykkjer kjemper alle om å være den som blir hørt over alle de andre.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar