søndag 3. juli 2016

Skjerjehamn - Askvoll

Dagen startet med styrtregn i Skjerjehamn, alt var kliss vått før vi fikk tenkt på å løse fortøyningene.
Vi kom oss avgårde før vinden snudde og det var uproblematisk å legge fra kai. Når vi kom mot Sognesjøen, blåste det friskt fra sør, sør-øst og vi fant ut at vi ville prøve å heise seilene.
Siden seilene hadde vært pakket ut på Askøy, var storseilet fullt i vann.... Gjett om syndefloden traff skipperen mens vi heiste det..... Hadde nok ikke blitt våtere om jeg hadde hoppet overbord. Etter hvert dreide vinden mer sørlig og vi tok mesteparten av Sognesjøen for spridde seil. Gjennomsnittsfarten var  på rundt åtte knop.
Når vi nærmet oss Krakhellesundet, tok vi ikk genoaen og seilte bare for storseilet.
Likevel holdt vi stort sett godt over seks knop gjennom mesteparten av sundet. Ut i Åfjorden fant vinden ut at den var lei av å blåse en og samme vei hele tiden. Den strevde litt med å finne retning, men etter å ha tatt runden rundt båten noen ganger bestemte den seg for å havne på nordvest....
Vi bestemte oss etterhvert for at også storseilet skulle fires og gikk for motor resten av turen til Askvoll.
Det er lite båter her også, men her er det grunt.... Vi har lagt oss ytterst på den langeflytebrygga, nærmest fergeleiet (den dummeste plassen av de alle) og her er det tre meter også blir det bare grunnere jo lenger inn vi kommer. Ei stund tenkte jeg at vi skulle legge oss på innsiden av flytebrygga. Kombinasjonen av at vinden da hadde blåst oss bort fra kaien med veldig grunt område gjorde at den tanken ble revurdert. Etter at vi gikk fra kai i Skjerjehamn, har det vært opplett og fint og lengre perioder med sol. Ganske koselig faktisk.
Kombinasjonen av at vinden da hadde blåst oss bort fra kaien med veldig grunt område gjorde at den tanken ble revurdert. Etter at vi gikk fra kai i Skjerjehamn, har det vært opplett og fint og lengre perioder med sol. Ganske koselig faktisk.
Nå er seilene pakket (det var litt av en jobb...) og Zelante har fått turen sin. Mannen fikk melding om at dersom jeg skal måtte holde på å pakke seilene, trenger vi ny båt.... Han ville heller komme og pakke seilene for meg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar