onsdag 27. juli 2016

Salt (Selje) - Kalvåg

Etter noen dager i sol på Salt, var det på tide å fortsette turen sørover og mandag 25 juli kastet vi loss. Været var fortsatt flott på tross av lovnader om både mye sørlig vind og regn. Vi stoppet i Måløy for å bunkre før vi fortsatte sørover. Rett etter Hornelen møtte vi regnet som var lovd, det kom i bøtter og spann.
På Frøysjøen møtte vi en gjeng padlere, de hadde nok ikke vært våtere om de hadde svømt.
I Kalvåg var det mye båter og plassen som var ledig til oss var på utsiden på den ytterste brygga. Det blåste opp i en god kuling ut over kvelden og natta, siden vinden stod rett inn i vågen fikk vi rugget oss litt.
Kalvåg er et gammelt fiskevær. Historien sier at det kanskje har vært det største fiskeværet langs Norskekysten med opp til 11000 innbyggere i perioder. Det er ikke lett å se hvor de har bodd, kanskje på båtene i havnen? Nå bor det i underkant av 500 hundrede her, en kan se litt av historien på sildesaltemuseumet i tillegg til noen eldre bygg rundtomkring i bygden.
Tirsdagen var været ille (til og med til å være på Vestlandet), vi bestemte oss derfor for å ta dagen med ro og bli liggende der vi var. Det var sikkert lurt, for flere av båtene som gikk ut, var borte ei lita stund før de kom tilbake og la seg til kai igjen. Vi brukte dagen på å gå småturer og ellers gjøre ingenting:)
Zelante som har løpetid frir til alle hanhunder hun møter langs kysten, ho synes alle ho møter på sin vei er like vakre og er virkelig klar for et eventyr...

Når vi reiste nordover, måtte vi nordavinden - nå har vi snudd, det har jammen meg vinden også! Vi har sønnavind... :(

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar