torsdag 28. juli 2016

Korssund - Kjelstraumen

Før vi forlot Korssund, fikk vi litt historiekunnskap om gjestehavnen. Når den startet var det bare ei kai der, etter sigende hadde damene da store problemer med å komme seg i land (lurer på hva slags damer det var...) Etter noen år fikk de lagt ut flytebrygger, umiddelbart steg omsettingen på butikken.... Jaja, det var vel andre tider og kanskje både andre damer og menn på den tida... For min egen del tror jeg at det er lettere å komme seg på land når båten ligger til ei kai, enn når den ligger inn til andre båter - iallefall en del av de vi har lagt inn til i sommer.

Etter den vanlige morgenturen la vi fra kai og tråklet oss ut gjennom både den kjente "S-en" og de smale sundene fra Korssund til vi var ute i åpent farvann igjen.

Regn og vind fulgte oss på samme måte som vi har blitt så vel vant til i det siste. Værmeldingene var ikke så veldig lovende, opp i stiv kuling fra sør og perioder med regn.
Periodene med regn var både lange og mange. Vinden ble litt bedre, det ble bare liten kuling og det varte bare ei kort stund, rett etter at vi hadde passert Sognesjøen. Vi er leie av å være våte hele tiden, så i dag har vi hatt kalesjen oppe hele tiden.

I Skjerjehamn er det Utkantfestival, havna var skikkelig full på utsiden lå det fire båter utenpå hverandre. Det er nok ikke uten grunn at det blir varslet om mye båter i Skjerjehamn på VHFen, alle ble bedt om å vise hensyn og lage minst mulig bølger. Vinden brydde seg lite om det og sørget godt for at bølgene kom likevel.

Ved Kjelstraumen brygge har vi lagt mange ganger før, her har det vært vertshus siden 1610. Historien til plassen er imidlertid helt tilbake til 1200-tallet. Plassen ligger idyllisk til rett nord for Kjelstraumen bro.
Zelante er skikkelig skuffet over at det ikke er noen fine hanhunder på båttur her, nå har vi trasket rundt i regnet - ho håpte i det lengste, men vi traff ingen potensiell kjærester til den amorøse i dag heller.
På nyhetene i dag fortalte de at det er over 46 år siden Bergen har hatt en så våt Juli som i år. Det tror vi på...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar