søndag 4. august 2013

Ting og tang.....

Sommeren på vestlandet har ikke vært av de beste - og når det mest fantastiske været har vært her, så har vi vært opptatt og ikke kunnet bruke Natale. Vi har vært på to helgeturer hittil i sommer. En gang til Godøysund og en gang til Rosendal og Årvik i Hardangerfjorden.

Natale er blitt bunnsmurt. Vi fikk ta Natale opp i Bergen Seilforening (vi er medlemmer der). Ho kom opp mandag 24.06.2013 klokka ni. Ivar spylte umiddelbart med høytrykkspyler.  Natale var heldigvis ikke like grodd som Le Soleil var og det gikk ikke mer enn et par timer før alt var klart til pussing.

Etter jobb mandag startet pussingen, vi slipte og vi slipte. Brukte eksentersliper og K 120 våtslipepapir. Tirsdag kveld var slipingen ferdig og da ble det spyling og avfetting før vi merket av for vannlinjen. Vi rakk også første strøk med sort grunning VC-TAR 2 før vi tok kvelden. Den hvite fargen har gått ut av produksjon, men vi var heldige og fikk tak i akkurat så mye som vi trengte (6 liter) slik at vi kunne ha annenhvert strøk hvit og de andre sorte til vi hadde de fire tiltrengte strøkene med grunning. For at vi skulle rekke alt tok Ivar fri fra jobb onsdagen og når kvelden kom og det var tid for å reise hjem hadde vi klart alle fire strøkene. Totalt brukte vi 12 liter grunning. Torsdag var det selvsagt meldt regn..... Vi malte og vi malte med VC 17M  extra, kobberfarge og følte det nesten som vi malte for livet for å bli ferdige før regnet kom. Når vi hadde igjen ca halve båten på det siste strøket kom regnet... Vi lagde dryppkant vha tape og klarte akkurat å bli ferdige før det ble skikkelig vått. Det gikk akkurat 6 bokser à 0,75l til de to strøkene vi hadde. Denne gangen brukte vi store mahair ruller kjøpt på biltema og de loet ikke! Det var en lettelse!! At vi kunne bruke store ruller gjorde også at jobben gikk mye raskere. Fredag morgen ble Natale satt på sjøen og seilt hjem til Drange.
Når vi hentet Le Soleil i Frankrike brukte vi mye tid i Le Sable dÒlonne til å montere utstyr. Denne gangen bestilte vi mer utstyr ferdig montert og resten ventet vi med til etter hjemkomsten. Tror at det var en smart avgjørelse for kabletrekkingen har vært enda mer utfordrende her, enn i Le Soleil. Men, resultatet er blitt veldig bra! Nå har Natale fått VHF med både handapparat og høytaler ute i tillegg til enheten inne. Ivar har også monter AIS, denne gangen både med sender og mottaker.

Ivar har i tillegg lagd skikkelige sengebunner slik at vi får luft under madrassene og på den måten forhindrer fukt og mugg. Selvsagt har han laget bunnene slik at vi kommer ned til vanntank og stuerom uten å måtte fjerne alt sammen :)
Det er montert opp dorullholder, handkleholder og dokostholder. Stang til å henge klær på slik at vi kan tørke klær i dusjen er også kommet på plass. I stuerommet har han laget fester slik at alt vi legger der blir liggende der det skal.
Vi har nå startet ferien vår, helga har vi lagt værfaste hjemme. Det har tordnet og lynet hele helga og vi så ikke for oss at det ble noen kos på sjøen. Nå er meldingene bedre og vi planlegger å legge ut på tur i morgen. Alt er pakket og klart og det er bare å reise på båten og kaste loss.


1 kommentar:

  1. Jeg ønsker dere god tur , med masse sol, og passelig vind. Klem mamma :-)

    SvarSlett