mandag 12. august 2013

Helgøysund

Før vi reiste fra Kvitsøy tok vi oss en tur opp i fyret alle tre.
Zelante gikk de bratte trappene og stigene som om ho ikke hadde gjort noe annet!
Oppe hadde vi flott utsikt i alle retninger. Zelante var med ut og ho gikk nesten helt rundt fyret før ho bestemte seg for at nok var nok. Ikke tale om at ho ville ta hele runden, så vi måtte pent snu og snike oss bak alle de andre som stod og kikket på utsikten. Når vi skulle ned så bar Ivar henne den første bratteste stigen, den var så lang at dersom Zelante hadde falt der, så hadde ho slått seg skikkelig så ho fikk ikke lov til å prøve å gå der engang. Resten gikk ho selv uten problemer og ho imponerte mange med hvor flink ho er. Ingen tvil om at en båthund blir vant til å gå på mange merkelige underlag og at de er vant til at ting kan være litt bratte..... Typisk nok så glemte jeg å ta bilder av Zelante oppe i fyret, irriterende!
Vel ombord i båten kastet vi loss og seilte innover fjorden til Sjernarøyane.

Planen var Eriksholmen, men det blåste rett inn der og det så ut til å bli veldig urolig i havna så vi gikk videre til Helgøysund. Der var det stille og rolig og for første gang i ferien kunne vi sitte ute i sola og spise middag!
Etter middag gikk vi en tur og kikket på livet - det var heller rolig..... Tror kanskje at det bare er vi og pensjonistene som har ferie nå.
Vi bestemte oss for å bli liggende en dag ekstra her, lage litt vafler og bacalao og skikkelig kose oss. Ivar tok seg en lang sykkeltur på to og en halv time mens Zelante og jeg koste oss med litt pelsstell.
Kvelden ble avsluttet med Bacalao og lang tur med Zelante :)
Like greit vi gikk til fots, kunne vært skummelt i båt om en skulle følge dette sjømerket ;) Tror de som har satt det opp kanskje skulle forsøkt å ta båtførerprøven en gang til......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar