søndag 14. april 2013

Ny båt


Le Soleil er solgt og vi har kjøpt ny. Vi hadde ikke på noen måte planer om å kjøpe ny båt, tvert i mot. Vi skulle ha Le Soleil i mange år enda….. Men, som sist så reiste vi på messe…. 
Det ble dyrt. På messa var det to båter vi likte, Jeanneau SO 409 og Dehler 41. Begge båtene hadde sine fordeler og ulemper i forhold til våre ønsker. (Slik er det jo med alle båter, i alle fall så lenge en har begrenset kapital….) Etter messa stod båtene ganske likt i kurs hos oss. Det som trakk ned på Dehleren var manglende skrogvindu i salongen og trangere salong enn på SO409. På SO 409 var det i hovedsak badet som trakk ned. Vi har vært utrolig fornøyde med badet på Le Soleil, både med tanke på dusjen og muligheter til å henge klær til tørk. Derfor synes vi det var veldig dumt å få en større båt uten de mulighetene. I tillegg likte vi ikke bordet i salongen, kanten midt på ville gjøre det umulig å bruke bordet til store middager slik som vi pleier å ha det. Benken rundt vasken i byssa var også gjort mindre i forhold til det vi har vært vant til. For oss er det negativt siden vi stort sett lager all mat om bord og vi lager ikke akkurat hurtigmat – plass i byssa er derfor vesentlig.
Prisdifferansen var liten med det utstyret vi ville ha og vi bestemte oss for prøveseiling. Vi var heldige og fikk prøveseilt begge båtene på samme plass på samme dag. Det var en overraskende stor forskjell. Dehleren seilte utrolig bra samtidig som det var lite krenging. Og dermed var det gjort, det gikk ganske fort – vi hadde kjøpt ny båt….
S/Y Natale er en D41 2012 som vi skal hente i Greifswald Tyskland våren 2013. Vi gleder oss utrolig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar