mandag 29. april 2013

Greifswald


I dag har det vært den dagen vi egentlig skulle få båten vår…. Men, slik ble det ikke. Vi har fått vært ombord og sett litt mer nøye på alt. Prøvesittet sofaen og prøveligget sengene. Madrassene virker kjempegode og kanskje slipper vi den enormt svære overmadrassen denne gangen.
 Vi hadde en bedre frokost i byen. For min del var menyen enkelt – Crêpes med vaniljeis og bjørnebær! Nesten verdt å måtte vente litt på båten bare det….
 Resten av dagen har vi gått litt i byen, kikket litt på båten, gått litt i byen og kikket litt mer på båten før vi kikket enda mer på byen.... Selv om det er en koselig by, så er det ingen tvil om at noen oljekroner hadde gjort godt her. Det er fortsatt tydelig at det er en "fattig" by, forskjellen til det som tidligere var vest Tyskland er stor.
 Det er rart med det, når en tenker på Tyskland og tyskere så er "ordnung must sein" - slagordet som umiddelbart dukker opp. Det rare er at når jeg er i Norge - så er det "ordnung" jeg forbinder med Tyskland, men nå når jeg er her - så husker jeg både det ene og det andre som ikke var helt i orden den tida jeg bodde her heller.
Å være i Tyskland er definitivt en effektiv rustløser for tysken min, jeg merker godt at det blir lettere å uttrykke seg for hver gang jeg prater med noen. Og, i dag er det ingen som har slått over til engelsk når jeg har pratet - bare det er et stort fremskritt!

Før vi gikk for å spise på gresk restaurant fikk vi den gode nyheten om at båten mest sannsynlig er klar for overtakelse i morgen. Gjett om det er noen som gleder seg!!

2 kommentarer:

  1. Litt av en båt! Den så utrolig fin ut! Får håpe dere snart får prøvd den ute på bøljan blå!
    Du: Den der frokosten....Den var ganske heftig!
    Gro

    SvarSlett
  2. Frokosten anbefales Gro :) Minst like god som søndagsfrokostene mine :)

    SvarSlett