onsdag 17. august 2016

Luksustur

Det var meldt strålende sol i Bergen og omegn - og som vestlending må en prøve å nyte de få dagene med sol vi får. Vi bestemte oss derfor for å ta en dag fri på jobben og rett og slett at en båttur med overnatting midt i uken. Vi la avgårde tirsdag etter jobb, hadde fin vind og seilte oss nedover mot Bekkjarvik.
Vi var visst ikke de eneste som hadde tenkt å nyte sola for det var faktisk ganske full i havna, selv om det var midt i uka.
Bekkjarvik er en flott plass, velholdt og fin. Gjestgiveriet er kjent for god mat, noe vi tidligere har erfart stemmer. Nå holder de på å bygge en stor park der, den blir kjempeflott når den er ferdig. Vi gleder oss til å se det.
Om kvelden grillet vi i fullmåne og hadde det egentlig kjempefint.
Onsdagen kom - ikke med den strålende sola som var lovd men med skikkelig havskodde.... Mens vi ventet på at skodda skulle lette, monterte Ivar utstyr til genakeren. Til slutt måtte vi bare innse at skodda ikke kom til å lette og vi måtte rett og slett bare begi oss på veien hjem. Det var ikke mye vind, men akkurat passelig til å teste genakeren for første gang. Genaker seiling var perfekt og vi holdt omtrent samme hastighet som vinden - skikkelig kos. Siden vi valgte gul genaker, så fikk vi oss en egen liten privat sol mens vi seilte også. Den varmet ikke så mye akkurat - men lyste fint opp i skodda.
Det ble etterhvert helt vindstille - perfekt tid til å steke seilbåtsveler. Seilbåtsveler er ganske like fergesveler - den største forskjellen er nok at røra blir laget på flaske slik at det er enkelt å steke underveis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar