tirsdag 30. august 2016

Helgetur 19-21 August

Endelig var det lovende værvarsler for helgetur på Vestlandet. Rett etter jobb luftet vi Zelante, pakket båten og stakk avgårde. Målet var Kolbeinshavn og på veien dit fikk vi perfekt genakerseilasvind. Vi trenger nok litt mer trening i å få genakeren fort opp, men når vi fikk den opp - så stakk vi fra de andre båtene som koste seg for seil i finværet. Genakerseiling er virkelig topp!
I Kolbeinshavn var det helt tomt når vi kom, så vi valgte å legge oss ved den innerste kaien.
Lørdags morgen var det strålende vær og vi bestemte oss for å fortsette turen. Det er lenge siden vi har vært i Brandasund og vi bestemte oss for å gå dit. Dessverre var det så vindstille som det kunne bli og det ble en ren motortur på oss. Når jeg står til rors ser Zelante på det som sin oppgave å varme beina mine, noe jeg setter stor pris på!
Vi var båt nr to som kom til gjestebrygga så det var god plass. Etter å ha satt opp cockpitteltet (det var meldt skikkelig regnvær) gikk vi oss en lang tur med Zelante. Brandasund er en av de minst hundevennlige plassene vi er på. Det er bare lov til å gå med hunden langs veien. På turstier så står det skilt med at det er forbudt å gå med hund der.
Det er greit at vi må gå med hunden i band, men jeg synes det er drøyt når du ikke har lov til å ha med hunden på en helt vanlig tursti ute i fjæra..... Vi valgte å gå rundt til den andre havna "Skjæret", det blir sikkert der vi stopper neste gang - der var det ingen forbudsskilt for hund....
Overraskelsen var stor når vi kom tilbake og brygga var blitt helt full (og vel så det) med båter og bare med seilbåter. På utsiden av bryggen lå de til og med utenpå hverandre. Nabobåten vår kunne fortelle at det var Stord seilforening som hadde regatta - de hadde hatt toppfart på 2,5 knop og var egentlig litt leie. Det kom rikelig med regn om ettermiddagen /kvelden. Men, hva gjorde vel det når både seiling og Zelantetur var unnagjort?
Søndagen dukket sola opp igjen og vi måtte snu baugen hjemover. Etter å ha "bunkret" kanelboller, la vi fra kai og satte avgårde. Vi koste oss og seilte mesteparten av turen. Grunnet nye meldinger om regn utpå kvelden (og vi har egentlig fått nok av å være våte), så gikk vi rett hjem uten noen omveier. Det er like greit å gi seg på topp - i strålende sol!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar