mandag 30. mai 2016

Endelig tid for bunnsmørring

Denne helga var det endelig vår tur til å få båten på land. Vi fikk den opp på Bergen Seilforening på Hjellestad, som vanlig var de veldig profesjonelle og flinke både med opptak og utsetting.
Vi var så heldige å få en dag ekstra i tillegg fordi kranfører var opptatt på fredagen, vi måtte derfor ta båten opp på torsdag 26 Mai (mamma sin bursdag). Som normalt ble dette ei helg der alt skjedde på en gang. Vi fikk båten på land, vi passet "bestisen" til Zelante, mamma var på besøk og søster var på sykehus. Dermed ble enden på visa at jeg hadde veldig god grunn til å å være andre plasser enn i båthavna og Ivar ble stående alene. Det at båten var lite grodd i fjor slik at vi slapp å ta den på land da - hadde virkelig slått tilbake på oss i år. Det var skikkelig skjeggvekst og spylingen tok sin tid.
 Helt uten jobb for å få båten ferdig etter vinteren var jeg likevel ikke... Været i fjor har virkelig gitt gode forhold for grønskeveksten og både sprayhood og kalesje var delvis grønne i stedet for grå.... Jeg fikk vasket alt sammen, del etter del på verandaen. Jeg brukte Milo og en myk oppvaskbørste - det virket veldig bra. Alt det grønne forsvant! Været holdt seg fint så lenge at alt sammen ble tørt og fint igjen.
Deretter var det "vanlig prosedyre" med VC17M og siden været var på båtpusseren sin side, ble han ferdig uten å måtte til med å tape opp presenning.
Nå har vi fått hentet båten og den ligger klar i båsen og venter på helga - vi er også klare!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar